Cevna izolacija

Vsako gospodinjstvo se je že kdaj soočilo s preveliko porabo in res visokimi mesečnimi računi. Glede na to, da dandanes živimo v času, ko je energija nekaj, kar resnično ni več poceni in cene neprestano rastejo, se ljudje želimo zavarovati in poskrbeti, da je porabimo kar se da malo. Pomembno je tudi, da vso energijo, ki jo dejansko porabimo, izkoristimo kolikor se da. Škoda je, da ljudje velikokrat plačujemo račune za energijo, ki je šla v nič, ker ni bila izkoriščena na pravilen način.

En zelo bistven korak k boljšemu izkoristku energije je cevna izolacija, ki poskrbi za dosti manjšo porabo in veliko manjše stroške pri ogrevanju, pa tudi pri koriščenju tople vode. Izjemno pomembno je, da je cevna izolacija ravno prav elastična in vsebuje močno odpornost na lomljenje. Njena površina mora biti predvsem čvrsta in zelo dobro odporna na kakšne neugodne mehanske poškodbe. Odporna mora biti tudi na vse gradbene materiale, ki lahko pridejo v stik z njo. Idealno je, da je cevna izolacija izdelana iz takšnih materialov, ki naj ne bi bili sporni z ekološkega vidika, saj vsekakor ne želimo še bolj škodovati našemu planetu, na koncu koncev pa tudi sami sebi.

Seveda je naslednje logično vprašanje, ki si ga postavi vsak, ki se zanjo odloča, ali je res takšna razlika med izoliranostjo in neizoliranostjo. Je cevna izolacija res tako smiselna in toliko bolj varčna? Bomo z njo sploh kaj prihranili ali bo to samo še en strošek več? Za boljšo predstavo in primerjavo smo poiskali primer, ki vam bo morda pri vaši odločitvi pomagal. Če živite v dvostanovanjski hiši, vaša kotlovnica vsebuje nekje 25 oz. 30 tekočih metrov cevi, ki trenutno niso izolirane. To pomeni, da je zdaj vaša energijska izguba toplote enaka oddajanju toplote 3 ali celo 4 radiatorjev, ki so nekje srednje velikosti. Kurilna sezona je tako za vaše bivanje lahko zelo draga in toplotno neizkoriščena, kar v vedno bolj hudih in nepredvidljivih zimah vsekakor ni dobrodošlo.

Cevna izolacija je torej zelo dobra in pametna naložba v dobro vašega gospodinjstva in korak naprej v varčno oskrbo s toploto. Izolacija pa ne prinese samo zmanjšanja toplotnih izgub, ampak pomaga tudi pri zmanjšanju prenosa zvoka. Z njo pa preprečimo tudi pojav kondenzacije, ki vam lahko prinese velike nevšečnosti. Cevna izolacija vam tako res prihrani čas in denar, hkrati pa tudi veliko živcev.

Izjemnega pomena je, da je cevna izolacija opravljena pravilno in kakovostno, saj brez tega nikakor nima smisla, da se je lotite in zapravljate svoj denar. Potrebno se je tudi zelo skrbno pozanimati o samem materialu, ki mora biti kakovosten, močan in zelo zdržljiv. Vsekakor je zelo pomembno, da se o vsem zelo dobro informirate in zaupate to delo izkušenim strokovnjakom, ki imajo po možnosti tudi dolgoletne izkušnje, saj lahko nekvalitetna in površna izolacija naredi veliko več škode kot pa koristi.

Polagamo vam na srce, da storite korak naprej k boljšemu ravnanju z energijo. Žal je tako, da človek z energijo danes ravno zelo slabo in nespametno, včasih tudi zelo sebično, kar seveda vpliva na našo okolico in življenje. To bodo še posebej močno občutili naši otroci in njihovi otroci, če v to smer ne storimo potrebnih in pravilnih korakov. V kolikor naša trenutna skrb ni toliko na daljni prihodnosti, pa glejmo vsaj iz lastnega osebnega vidika, kjer je želja vsakega posameznika privarčevati in preprečiti izgube toplote, ki se potem drastično kažejo na naših položnicah. Cevna izolacija je preprost korak v pravilno smer in odlična naložba, o kateri mora razmisliti vsako moderno gospodinjstvo tega časa. Samo na nas je, da poskrbimo, da bo naše bivanje kar se da prijazno, predvsem pa tudi varčno in zelo skrbno.

Kontaktirajte nas